Alla inlägg under september 2009

Av Alpackaprinsarnas blogg - 30 september 2009 17:39

Kursgång Nr 2 i dag på em. Meya var på hugget. Hon hade kommit en bra bit på väg, har redan slutat att ifrågasätta genom att tex stegra sig och gå emot. Nej, följsamt travade hon (mestadels) runt ute på spåret.


Vändningar inåt som vi hade tränat på gick som en dans. Värre blev det med vändningarna utåt. Hon ville bara vända inåt hela tiden! Gled undan, hal som en ål och snabb som en silverfisk. Fröken fick gripa in för att visa, men även henne överlistade Meya gång på gång.


Nå, till slut gjordes några godkända vändningar och den lilla ponnydamen fick dagens motion i alla fall. För att inte tala om matten.


Inga bilder blev tagna idag, hade grimskaft och häst i händerna hela tiden. Sorry, folks.  

Bilden från förra gången.

Av Alpackaprinsarnas blogg - 30 september 2009 09:08

Att det inte (längre i alla fall) finns några rygg- eller ledproblem hos Lille Hund stod väl klart när han utan tvekan gick Balansen på Agilitybanan och felfritt och glatt gjorde slalomhindret. Några hopp blir det inte fråga om. han lyfter också ena eller andra bakbenet högt i skyn när han kissar.


Men han sover länge och djupt, ser nästan medvetslös ut, vilken skillnad mot innan då han alltid studsade ur sin säng redan i arla morgonstund, pigg på upptåg. Man får VÄCKA honom nu!


Han vägrar fortfarande att gå på golvet inne osv Kan vingla till litet med bakdelen. Att det hänt något inne i huvudet är helt klart. Bäst fungerar han när han får stimulans av sina hundkompisar. OM det nu är en liten stroke eller något liknande må vara osagt, men det verkar sannolikt. Tid och tålamod, tid och tålamod. Det enda som hjälper.  

Bilden från i morse vid 8-tiden, han sover fast jag varit igång i närheten i flera timmar...

Av Alpackaprinsarnas blogg - 30 september 2009 07:53

Dags att lämna Patrick Jane i drömmarnas värld och återvända till verkligheten. Idag en mycket KALL verklighet!


Igår monterade jag bort husses geniala myggfönster i stallet och satte in vinterfönstren (av tjock plast). Fyllde på med extra mycket halm i bädden och öppnade säsongen första hösilagebal. Dags att fodra! Hittills har de klarat sig finemang på betet, men när det blir minusgrader, ja då får den lilla betesbit som är kvar tjäna mer som tidsfördriv.


Senare idag är det andra gången i vår "roundpen-kurs". Det ska bli spännande. Har tränat några gånger, och Meya börjar fatta galoppen, fast bara i skritt och trav, om ni förstås? Återkommer kanske med bilder därifrån senare. Om ni är snälla!     

Av Alpackaprinsarnas blogg - 30 september 2009 06:53

Patrick Jane (mentalisten) var hos mig i  drömmarna i natt. Han kom ibland och strök min arm så lätt, så lätt, med det där lilla underfundiga leendet han har. Tyvärr kom vi inte längre än så.  


Min man märkte inget.

Av Alpackaprinsarnas blogg - 30 september 2009 06:47

Om ni känner för att titta på supervackra hästbilder, drömska bilder av hästar i trollskog och dimma, gå då in på länken "Ulrikas finfina hästbilder" nere till höger. Ni blir inte besvikna, jag lovar!!!!!!!!!!!!


Vackra vackra blombilder och fina hästar hittar ni på "Häst och hundbloggen", se länk.


Och ni har väl inte missat att kika på "Nyponros nya liv" - Joannas blogg? Lämna gärna en liten kommentar där, det piggar alltid upp när man är ny på bloggplatsen!


Så det så

Av Alpackaprinsarnas blogg - 29 september 2009 15:04

   Vid korvmojjen med vidhängande kiosk beglodde jag dagens utbud av vecko- och månadsblaskor. Där fanns förstås tanttidningarna med stickningar och matrecept, herrtidningar med stjärtar och tuttar, tjejtidningar med knep hur man fångar en kille, "skulle-gärna-vilja-vara-tjej-tidningar med löjliga tonårsutstyrslar på gamla bedagade kärringar", hästtidningar, hundtidningar, hem- och slottstidningar, biltidningar osv. En översvämmande mångfald må jag säga.


Så föll min blick på tidningen "Vildsvin". ja, DEN har vi saknat! En tidning bara om våra vänner de vilda svinen! Jag grubblade en stund över mänsklighetens underliga irrvägar. En tidning bara om vildsvin! Finns det verkligen underlag för en sådan? (vid det här laget hade jag djupa bekymmersveck i pannan)


Vid en snabbenkät hos kioskpersonalen bedyrade de att tidningen säljer som smör. "Vi har sålt minst hundra ex!" sa man glädjestrålande. Och vem köper den? Kanske vildsvinen själva? Om de vågar sig in till tätorten, med risk för att få svinpälsen genomborrad av kulor.

Av Alpackaprinsarnas blogg - 29 september 2009 15:01

Vid dagens färd till den lilla staden såg jag vid vägkanten elva (11) st män i lysande gröngula jackor med NCC tryckt bakpå, som stod i ring runt en (1) man som grävde en grop.


När jag begav mig hemåt var det bara (?) sex (6) män som hängde och tittade på den ende som grävde. Man kanske vill få jobbet att räcka längre?

Av Alpackaprinsarnas blogg - 29 september 2009 09:10

Jag köpte tidningen Ridsport häromdan, och förfärades över att det fanns flera bildannonser med tvååriga hästar med ryttare på, "inridning påbörjad".


Att man rider fullblod och kör travare så tidigt är väl illa nog, ska vi verkligen börja en trend med att RIDA på hobbyhästarna när de bara är två år också? De är ju bara BARN och i full växtutveckling. Att något lätt barn kanske sitter på hästen en liten stund är ju en sak, har mer med tämjning i allmänhet att göra, men att RIDA och kräva arbete av den så unga hästen (ponnyn) -    


ÄR DET VERKLIGEN RÄTT???


Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8
9
10 11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards