Alla inlägg under januari 2010

Av Alpackaprinsarnas blogg - 7 januari 2010 08:57

  

Vargslaktens påverkan på de befintliga flockarna har mig veterligen inte diskuterats i massmedia. Det har mest handlat om siffror, hur många vargar som förstå-sig-påarna trott finns idag och hur många man (med vilken rätt?) anser SKA finnas i vårt land.


När Alfahanen eller -honan dödas påverkas givetvis hela vargfamiljen. Halvvuxna valpar blir av med läromästarna till förmågan att skaffa sig naturligt byte i skogarna. Detta kan göra att desperata och hungriga vargar söker sig in till bebyggda områden för att försöka få mat. DÅ ökar givetvis den risk som varghatarna använt som argument för dödandet! Vargarna kanske drivs att försöka ta de byten de annars inte behövt eller vågat närma sig: tamdjur och människor!


Och vad händer då? 

Av Alpackaprinsarnas blogg - 6 januari 2010 11:13

Minus 30 när jag fodrade hästarna i morse. Har Golfströmmen ändrat bana? Enligt Discoveryprogram är det ett tänkbart scenario. Då blir det helt obeboeligt här. Men i Sibirien har de ju stundtals minus 60. Hur står de ut?



Av Alpackaprinsarnas blogg - 5 januari 2010 07:14

Den senaste i raden av lama bortförklaringar beträffande den besinningslösa vargslakten gavs i går av miljöminister Andreas Carlgren. Han påstod att stora delar av vargstammen var defekt och led av kroniska svagheter såsom njursvikt mm.


Och HUR var det tänkt att detta skulle "åtgärdas" genom en urskillningslös klappjakt på vargarna? Först när vargen är fälld och död så kan man undersöka hur det egentligen stod till med hälsan...


Jag undrar om det inte är hos politikerna "den genetiska defekten" finns. Kanske en avskjutning där borde gagna återväxten av någorlunda friska exemplar?

Av Alpackaprinsarnas blogg - 5 januari 2010 06:09

  

Bilden tagen från Usla Vesslan, Metrobloggen      Makabert men verkligt!

Av Alpackaprinsarnas blogg - 4 januari 2010 15:47

20 besökare idag,  bara ett par kommentarer....   det här börjar likna......

  


Men det finns väl roligare saker att göra än att blogga, skotta snö t ex... *fniss*


Mellan varven så drabbas jag, som säkert många andra, av bloggleda. Det känns helt enkelt trist och ensidigt att sitta här och lägga fram funderingar, berättelser om djuren och att lägga in foton utan att veta om det är fler än ett fåtal som uppskattar det.  Kanske roar det heller inte så många att läsa om just detta, men då är man väl ändå bara en engångsbesökare?   Men - alla ni som återkommer? Och om ni inte är intresserade av att läsa om djuren, varför reagerar ni inte på mina andra reflektioner er? (böcker, teveprogram, aktuella ämnen mm)


Om ni inte lämnar något spår efter er (läs "kommentar") så blir det så mycket tristare för den som bloggar. Så tycker nog alla (bloggare)...  Jag försöker att inte skriva så långt, nej, kort och kärnfullt (?) och inte krångla till det. Jag FÖRSÖKER också att hålla en någorlunda positiv ton, även om det kan bli väl mycket gnällande ibland.. Men jag vill inte trötta ut er med att berätta om sömnlösa nätter, tvivel på omvärlden och grubbel över mina egna tillkortakommanden ...


Kanske ska jag ta en "time-out" och se hur det känns att lämna bloggeriet. Ni som undrar hur det går med mina djur kan ju maila eller ringa?


Av Alpackaprinsarnas blogg - 4 januari 2010 13:36

  

Nåja, slott och slott, i stallet då..? Mina smultronponnies har bestämt sig för att nu får det vara nog! De har helt sonika flyttat in i stallet och har varit därinne nu i nästan ett dygn...


Och just nu som den bittra kölden gav upp litet grand och det gick upp till minus 5!!! Nåja, jag håller med om att det varit outhärdligt kallt de senaste dygnen.


Men några stugsittare vill vi inte ha, så efter det här körde jag hjärtlöst ut dem för att kunna mocka - och det blev MÄNGDER!

  

Av Alpackaprinsarnas blogg - 3 januari 2010 12:23

Jag bara måste visa er den allra gulligaste schäfern, knyckte bilden från Ann-Louises blogg.  Puppisen och hans kompis har otroligt nog ännu mer snö än vi. Kolla bara på bilderna där!!!


  

Att hennes blogg förutom underbara foton är full av klokskap gör den ju inte sämre!

Av Alpackaprinsarnas blogg - 3 januari 2010 09:22

Läste på tevenyheterna att man redan första jaktdagen skjutit "minst 25 vargar"..  vilket väl i verkligheten kan innebära att i stort sett hela vår vargstam är utrotad nu?


Jag förstår inte denna blodtörst och troféjakt. Hur är de människor skapta som anser att livets högsta lycka består i att nedlägga en varg? Hur många vargar är idag skadeskjutna och kommer att dö en långsam, plågsam död?  *gråter*


Det grymmaste djuret i naturen är människan, för vi jagar enbart av blodtörst, inte för att vi behöver äta eller freda oss. Shame on us!!!!!!!

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25 26 27
28
29 30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards