Alla inlägg under december 2008

Av Alpackaprinsarnas blogg - 22 december 2008 08:32

Och här kommer förstaklasshingsten Ask i trav... Ask är nog den mångsidigaste islandshäst som jag känner till, han är förstaklassbedömd, är vacker, har superfina gångarter och som här, en duktig körhäst!

Av Alpackaprinsarnas blogg - 22 december 2008 08:31

Båda har kört in sina hästar själv..  Här forsar Isak och Agneta genom vattnet..  Isak är en valack, morgankorsning e. Isaksbo Ivanhoe u. new foreststoet Sofi. Han kan även hoppa, vilket ni sett tidigare i min blogg...

Av Alpackaprinsarnas blogg - 21 december 2008 15:04

Idag var jag och fotograferade mina galna vänner Sofi och Agneta med sina underbara hästar Ask från Gullunge och Isak dito.....


Platsen var ett fantastiskt grustag, med sjö och allt.


Tänk att tanter i sin bästa ålder kan vara så här modiga!


Finns det nåt dom inte kan göra med sina hästar??????

Av Alpackaprinsarnas blogg - 21 december 2008 10:37

IDAG är det den kortaste dagen och längsta natten, och härifrån blir det bara ljusare!

Härligt!

Dessutom får vi idag uppleva nåden av att se SOLEN...


Därför får Du en solblomma av mig idag, kära bloggläsare!

Av Alpackaprinsarnas blogg - 20 december 2008 22:06

Här är Pilis senaste bidrag, islandshingsten Tigull!

Av Alpackaprinsarnas blogg - 20 december 2008 22:00

Två hyfsade bidrag, Vhiskur (t v) och Sveipur, förra sommaren.

Av Alpackaprinsarnas blogg - 20 december 2008 21:52

-så återkommer jag till mitt problem med FISKARNA. Om fiskarna hade haft RÖSTER och kunnat skrika så skulle vi nog inte vara så grymma mot dem som vi är idag? Observera frågetecknet, säker är jag inte! Människan är ju i grund och botten en grym varelse.


De flesta människor som fiskar struntar nog i om fiskarna LIDER, för det hörs ju inte! Krokar i munnen, långsam död genom att de kvävs osv.


Tänk Dig en pimpeltävling, där det från alla håll hördes skrik av förtvivlan och smärta. HUR roligt vore det?


Såg på teve idag hur man fiskade ål och flådde dem levande. Jag säger bara: prova på att bli behandlad likadant och kom sen igen och argumentera!



Av Alpackaprinsarnas blogg - 19 december 2008 08:13

Nu är ojusta metoder mot hästarna inom travsporten på tapeten. Vissa tränare sägs driva på hästarna med elektriska sk "grisfösare" för att de ska göra sitt bästa. Vem diskuterar samma metod  att driva GRISARNA? Men de ska ju bara in i döden och ätas upp av oss, inte tjäna pengar genom att springa fort.... (obs ironi)


Alla förstår väl att en sport med så mycket pengar inblandad som travsporten resulterar i div mer eller mindre ojusta metoder vid träning? Även om man inte använder grisfösare så pressas nog många hästar över sin förmåga, i den eviga längtan efter PENGAR och FRAMGÅNG?


Otäckt att man håller varandra om ryggen - men logiskt...  Men vem granskar övriga hästsportgrenar? Även här kan minsann äregirigheten driva människor att vara ojusta mot hästarna! Hopp- och dressyrsporten skördar sina offer, stressade och pressade hästar, skador och tidig utslagning av hästar.


Och de privata "hobbyhästarna" kan ibland vara ett sorgligt kapitel! Även här kan tävlingsdjävulen göra sitt smutsiga verk, men allra vanligast är dock vanlig dumhet och brist på förstånd. Hästar som får för litet foder, rids för hårt, rids oregelbundet och har för bristfällig träning för kraven de ställs inför. Ryttare som sparkar och slår, kör in sporrarna och rycker och sliter i tyglarna. Hästar som har ont och är missförstådda får lida alla helvetets kval innan de slutligen betraktas som "obildbara" och slaktas, eller kanske bara glöms bort i nån hage.


Vem skyddar deras intressen?


Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards