Direktlänk till inlägg 23 november 2009

Fy skäms Älvsbyhus!

Av Alpackaprinsarnas blogg - 23 november 2009 15:53

Såg "kalla fakta" igår och upprördes över den nonchalanta inställningen hos Sveriges största småhusleverantör, Älvsbyhus.


Att bygga ett nytt hus är ju mestadels den största investeringen man gör i sitt liv. Att då få det bemötandet, bortsett från de tydligen ofta undermåliga husleveranserna, är ju en ren skandal!


Jag upprörs också över den mesiga reportern. När chefen för Älvsbyhus med överlägsen stämma svarade " De får väl vad de har beställt.." så borde förstås reportern ha kontrat med "Så köparna av huset ifråga beställde ett hus med trasigt tak?"


Eller den lika korkade repliken från Ä-hus: Om man har ett hus i ett sånt utsatt läge så får man väl räkna med..." (att det regnar in)  Va???   HUR kan reportern undgå att smälla upp gubben mot väggen med några vassa följdfrågor???


Att de sedan tillhandahåller egna "gratis" kvalitetskontrollsavsvariga och besiktningsmän och försöker mörka det genom att låta ena besiktningsmannen ange sin HEMADRESS istället för Älvsbyhus´firmaadress där "konsulten" finns, det är ju rent bedrägeri!


Mn får bara hoppas att INGEN köper några hus från dem mer!

  

 
 
Ann-Britt

Ann-Britt

23 november 2009 16:05

Jag såg också programmet och det var ju skrämmande. Stackars människor som tror sig ha köpt ett drömhus och får en sådan mardröm. VD:n gjorde verkligen inte saken bättre med sitt arroganta beteende.
Bojkott av Älvsbyhus alltså!

http://gustavsborgpre.bloggagratis.se

 
Mita

Mita

23 november 2009 17:16

Tyvärr så har de inte förstånd att skämmas, money talks..

http://rocotopeppers.bloggplatsen.se

 
Sofia

Sofia

23 november 2009 19:53

Min sambo blir alldeles upprörd över det lilla lilla stavfelet A-hus och inte Ä-hus som du förkortat fel ;)
A-hus kan bli mycket ledsna över negativ kritik säger han. Annars instämmer han till fullo i kritiken till Ä-hus, snickare som han är.......

http://www.iglatjarn.com

 
ylle

ylle

24 november 2009 06:46

Sorry Sofia, såg inte det. Det är rättat nu, rätt skall vara rätt! Ingen skugga må falla över A-hus!!!!!! (som ju är ett helt annat företag)
Money talks, ja Mita, överallt idag verkar det som!
Hoppas det, Ann-Britt!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Emily

Emily

24 november 2009 07:54

Instämmer jag med! Och är glad att våras ä-hus inte hade några fel när vi köpte det... Man blir ju mörkrädd!
Så trist att man blir så nonchalant bara för att man har "råd", typ "vi får kunder ändå..."

http://gandalf.zoomin.se

 
Viveca

Viveca

24 november 2009 09:17

Såg tyvärr inte programmet, men där jag bodde förut var det flera som byggde Ä-hus(hustillverkaren hade köpt upp ett antal tomter, på ängen nedanför oss). Det var mycket de inte fick ändra på som tex. fönsterstorlekar på övervåningen. De ville betala extra för helkaklat badrum, men nej det blev med våtrumstapet och plastmatta. Alla sektioner byggdes i fabrik, med resultatet att det blev ovanligt stora sättningsskador, så redan efter ett år fick flera av dem tapetsera och måla om. Fyra veckors handräckning skulle ägarna ställa upp med och tur var väl det för det började regna innan taket var lagt och de fick lägga på en presenning. Hos en av familjen var dräneringen på tomten så dålig att de fick sätta en brunn i gräsmattan.

Ett par år senare byggde vi själva hus. Vi rev vårt gamla lilla hus och byggde nytt på samma tomt. Vi valde inte Ä-hus utan Trivselhus och fick ändra precis allt hur vi ville på ritningarna och material, utrustning med mer. För att få ned priset köpte vi kök från Ikea och vitvaror hos ett annat företag än det som Trivselhus samarbetade med. Allt var tillåtet, inga handräckningsveckor ingick. Alla innerväggar restes på plats och eftersom vi bodde i en barack på tomten kunde vi diskutera oklarheter med snickarna direkt. Det var värt varenda krona mer än vad vi skulle få betala för ett Ä-hus. Snickarna kallade lite fult Ä-husen för tapetserat staket.

http://perasperaadastra.bloggagratis.se

 
ylle

ylle

24 november 2009 09:59

Sån tur ni hade, Emily!
Och Viveca, så intressant att läsa!!!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Karin A

24 november 2009 17:13

Här finns en till snickarman som inte rekommenderar Älvsbyhus till någon! Finns alltför många skräckexempel. Själva husen i grunden kanske det inte är så mycket fel på utan kunskapen (brist på?) och nonchalansen vid monteringen och bemötandet efteråt. Såg man inte på programmet att ett hus sattes ihop i hällande regn??? Hur kan man tro att det inte blir fuktskador då? Tyvärr lockas många av att de är förhållandevis billiga och lovar stort och så kan de fortsätta...

Vi bygger nytt hus och gör allt själva utom rör och el. Tid tar det, men förhoppningsvis känner vi till varenda bräda och spik sen och slipper otrevliga överraskningar.

 
ylle

ylle

24 november 2009 17:25

Karin, skriv in Din bloggadress så att jag hittar Dig igen!!! Tappade bort Dig i senaste datorkraschen ju!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Ann-Louise

Ann-Louise

24 november 2009 21:13

Jamen, hur i h-vete kan det bara gå att både bygga, vara kvalitéansvarig och inspektera utan att någon myndighet gör något??? Hur kan det vara möjligt att man inte får någon hjälp om man köpt ett hus som läcker redan från början. Ofattbart. Har man kontakter som man avlönar högre upp i hierarkin också??!?

http://hastochhund.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Alpackaprinsarnas blogg - 6 januari 2012 09:10

Det började kännas väldigt inaktuellt att kalla sig "ponnyflickornas blogg", så nu har vi bytt adress till http://Alpackaprinsarnasblogg.bloggplatsen.se   Nytt år och nya tag, välkomna till nya bloggadressen! ...

Av Alpackaprinsarnas blogg - 4 januari 2012 17:41

I stormen Elin ramlade en björk ner över vår elledning. Turligt nog blev vi inte utan ström, men ledningen hängde nära marken och elstolpen lutade betänkligt, staget hade dragits upp ur marken.       Jag felanmälde på em och nästa morgon sto...

Av Alpackaprinsarnas blogg - 2 januari 2012 15:48


När helgångesten släppt är det lättare att andas, inte minst med de ljusare tiderna i sikte... Theo önskar My Gott Nytt!    ...

Av Alpackaprinsarnas blogg - 1 januari 2012 12:29

Det blev inget gott slut igår. Några galningar i närheten smällde av ett hundratals bomber före och efter midnatt... Det var en klar och kall natt och därför hördes alla ljud otroligt väl. Jag vakade stundtals nere hos alpackaprinsarna, men som tur v...

Av Alpackaprinsarnas blogg - 31 december 2011 16:18

Så mycket snurrar runt i huvudet på mig, nuförtiden när allt egentligen har lugnat ner sig så till den grad. Kanske är det just då man får tiden att tänka?  När det gamla året lider mot sitt slut kan man ju alltid hoppas på det nya, även om Mayafol...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards