Alla inlägg den 21 augusti 2008

Av Alpackaprinsarnas blogg - 21 augusti 2008 16:25

Ja en punktering är väl aldrig välkommen? Speciellt inte dagen före dagen före åktur till premieringen i Uppsala...   fan!


Däckeländet var helt tomt. Inte nog med det, genom att det var så tomt så hade fälgen förstört däcken så det gick inte att laga, meddelade man på Däckaffären.


Så de satte på reservdäcket, som visade sig vara ett riktigt FULDÄCK. Snåla biltillverkare! Kan man inte få med ett RIKTIGT däck som reservare? Det blev till att snigla sig hem i 50-fart med ett däck som lät som om man var ute och körde med gräsklipparen. Alltmedan ens medtrafikanter svischade förbi på motorvägen med fisförnäma uppsyner...


Den mycket hjälpsamme däcksängeln lovade att fixa två nya däck till i morgon. Man får ju inte byta bara ett av däcken om det inte är till exakt samma typ av däck och mönster...   jag håller tummarna!


För till premieringen MÅSTE vi åka!



Av Alpackaprinsarnas blogg - 21 augusti 2008 15:22

Du har sett det förut här i bloggen. igår när solen kom fram och lös med all kraft, så var det dags igen. Den skära lilla Cinnamonmulen blev alltmer röd och fick smörjas till kvällen.

Av Alpackaprinsarnas blogg - 21 augusti 2008 15:17

Nyponros har under sommaren utvecklats från att ha varit en litet busig och fladdrig fölunge till att bli en gosig och kelsugen unghäst.


När de släpps ner på bete har hon aldrig mer bråttom än att hon hinner stanna och utbyta några tankar med mig och tigga till sig litet smek. Då står hon blick stilla och bara njuter. Likadant när hon blir borstad och ompysslad. Hon vill alltid bli hämtad från hagen, sticker själv den lilla nosen in i grimman och går alltid villigt med. Det enda hon har litet svårt för är att hålla kvar hovarna uppe när hon lyft dem och jag ska kratsa. Då vill hon att det ska gå FORT! Men vi övar och övar och det blir allt bättre.

Av Alpackaprinsarnas blogg - 21 augusti 2008 15:12

Efter att ha sett laghoppningen och idag första omgången av den individuella hoppfinalen, så kan jag bara sucka över alla hårt betslade hästar, slitande ryttarhänder och rullande hästögon, som ser ut att vara på gränsen till panik. Inte roligt.


Desto roligare är det då att få se Rolf-Göran. Som alltid rider han ytterst mjukt och harmoniskt, helt i samklang med en nöjd häst, i samma fina rytm hela banan igenom. En nollrunda blev belöningen. Jag bockar djupt inför denna ryttarbegåvning.


Ben Maher på Rolette var inte heller så tokig. Alla ekipage (tyvärr alltför få) där hästarna ser nöjda ut faller mig i smaken. Skit samma sen om de får ett pet eller två......

Av Alpackaprinsarnas blogg - 21 augusti 2008 15:10

Du är nog vår flitigaste läsare och kommentator (kommenterare?)...  så Du får ett alldeles eget inlägg. Du är ett sånt bra stöd och en flitig påhejare, tack för det!  Och att vi båda älskar den lilla Rosenknoppen, det är bara självklart!


Nyponros bugar och bockar och tackar!

Av Alpackaprinsarnas blogg - 21 augusti 2008 06:41

Jag förstår om ni bloggläsare kanske tröttnar på alla bilder av och superlativer om mina hästar. Men jag tröttnar aldrig. Aldrig! Så här är de, igen...

Av Alpackaprinsarnas blogg - 21 augusti 2008 06:38

Så här ser dörrarna ut till nya stallet. Liksom i gamla delen har husse gjort dörrarna tvådelade. Det är mycket praktiskt, man kan låta övre dörren vara öppen på engelskt vis, är vädret riktigt eländigt stänger man båda dörrarna. Men - hos oss är förstås båda dörrarna mestadels öppna, eftersom hästarna går på lösdrift. För det mesta..

Av Alpackaprinsarnas blogg - 21 augusti 2008 06:35

NYPONROS, welsh mountainflicka, född 2007


Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards