Alla inlägg den 8 juli 2009

Av Alpackaprinsarnas blogg - 8 juli 2009 17:17

Idag var Nyponros oerhört duktig!  Det var löshoppning hos Marika på fm. Nyponros gick på transporten helt utan tvekan, och idag var det första gången jag band upp henne. Hon har fått åka lös hittills, men nu tyckte jag att det var dags att åka uppbundet. Det gick finemang, hon stod stilla hela tiden.


Vid löshoppningen var det underbart att märka att hon hade fått tillbaka sin ursprungliga hoppglädje. Hon blev så glad när hon kom in på banan och upptäckte hindren, så hon hoppade och skuttade och gick knappt att hålla. De första gångerna hoppade hon de tre studskryssen litet väl snabbt, men lugnade ner sig och klippte dem sedan mycket rutinerat. Idag fick hon hoppa väldigt lågt, hennes problem är inte höjderna utan att hon verkligen måste TITTA och koncentrera sig på att hålla igen och inte rusa.


Det gick riktigt bra, hon fick också hoppa en oxer på ca 60 cm några gånger och det var ingen tvekan alls.


Hon stod mer stilla vid verkningen än vad hon hittills gjort,  började tröttna först vid fjärde hoven.


Nyponros har ju aldrig varit en speciellt ängslig typ,  det är så skönt att kunna ställa henne i en främmande box i ett främmande stall utan att hon blir orolig.


En nöjd matte styrde kosan hem och lastade av en liten ponnyflicka som trippade av lugnt och fint och galopperade ut till de andra med ett glatt gnägg. Ingen kamera var med idag. Synd, för vid ett tillfälle (i början av hoppningen) gjorde hon en riktig "Zorro-stegring", rakt upp. DET hade blivit en bild det!

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards