Alla inlägg den 21 april 2010

Av Alpackaprinsarnas blogg - 21 april 2010 17:33

Följde väderprognoserna igår och blev allt mer tveksam till torsdagsvädrets lämplighet för längre roadtrip med värdefull silvermanad flicka i transporten.  Samrådde med norska köparen och vi var överens om att skjuta det hela till nästa vecka.


Med sommardäck så ger man sig inte ut i onödan i busväder. Och nu faller flingorna stora som näsdukar utanför fönstret, och jag kan nöjt konstatera att jag tog rätt beslut!

  

Av Alpackaprinsarnas blogg - 21 april 2010 14:25

Hon har fått träffa snyggingen Jack Frost. Enligt nya matten Joanna var Nyponros överförtjust. Tror jag det. Hon ägnade ju timmar åt att försöka förföra stackars trögfattade valacken Vhiskur här hemma!

Bilderna är från exakt två år sedan. Vackrare ungflicka får man leta efter.

  


  


Och för Dig som inte följt bloggen kan jag visa hur det såg ut när Nyponros och Cinnamon bodde här...

  

Du kanske förstår att det gav mig anledning att grubbla...

Av Alpackaprinsarnas blogg - 21 april 2010 11:35

Igår fyllde welshstoet JOLLY 30 år! Det firades med pompa och ståt på Syninge ridskola. Jolly är en bussig ponny som varit med om rätt mycket i sitt långa liv.

  


Det märkliga är att Jolly inte bara uppnått den aktningsvärda åldern 30, utan att hon är pigg och glad och gärna går med på lektioner med småttingar på ryggen. Igår var det "hopp" över bommar, och den som gick med längsta skrittstegen, det var Jolly! Hon reds av ridskolebossen Marikas två små döttrar, Vilma och Vendela.


Jolly räddades av min granne, vars döttrar varje dag såg henne stå ensam och ledsen i sin lilla hage, retad och plågad av barnen som ägde henne. De kastade sten på henne och roade sig på ett grymt sätt. Grannarna Peter o Veronica marscherade en kväll upp till ägarna och bad att få köpa henne. Hon var då bara två år gammal.  Därefter kördes hon in, fick ett föl, Jolly Boy, och kom så småningom i familjen Brönnings ägo, där Jolly ställde upp på både dressyr och hopp (med framgång) med alla tre barn i tur och ordning.


Och idag är det som sagt dottern Marika som har henne. Marika är en klok och lyhörd hästmänniska som låter Jolly bestämma hur mycket hon vill delta i ridverksamheten.  Efter ridlektionen vankades det uppvaktning med morötter för Jolly, som lät sig väl smaka...

  

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards