Alla inlägg den 21 september 2011

Av Alpackaprinsarnas blogg - 21 september 2011 11:07

Nu var det dags att lära upp den busige valpen, eller rättare sagt - att ge matte bättre instrument att samarbeta med honom!  Det är fyra valpar som deltar, alldeles lagom många. Duktig kursledare är Caroline Ersenius, som tillämpar affirmativ inlärning. SÅ BRA!

 

Matte har litet svårare med valptålamodet, trots träningen med alpackorna. Förmodligen för att man förväntar sig snabbare resultat med en hund? Men övning ger färdighet, och bara genom dessa tre kursgånger har samarbetet oss emellan förbättrats enormt.

  Theo tycker att allt är spännande!

  Yngste deltagaren är lille jaktlabradoren Zack, som är knappt fyra månader gammal, men SÅ duktig. Men så har matte Vivi också en mångårig hunderfarenhet i bagaget.

  Zack är mycket intresserad av vad som händer...

  - men har ändå förmågan att koppla av helt.  DUKTIG hund!

  En annan duktig deltagare är niomånaders mellanpudeltiken Mynta, Theos flickvän.

  - och slutligen har vi miniaussien Birk, tio månader, som är kvick i sin uppfattningsförmåga men ändå kan ligga still i korgen (en viktig del av träningen i denna kurs är just förmågan att koppla av på främmande plats)

  Det gäller att stanna i korgen, då får man GODIS. Pudlar kan vara litet svårmotiverade med godis, så matte hade laddat upp med torkat lammhjärta, korvbitar och mjukost på tub.


Och efter tre kursgånger har vi nått stora framgångar, nu kommer busvalpen på inkallning och kan gå lös utan koppel. Och sitta kvar i korgen långa stunder!

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards