Alla inlägg den 28 juni 2011

Av Alpackaprinsarnas blogg - 28 juni 2011 14:17

Näää, här betyder det inte homosexuell, utan nåt helt annat!
 
Det var en liten intressant artikel i senaste Hästfocus:
 
"Är du en HS - high sensitive -person?"  Jag citerar fritt:
 
"Säger andra ofta till dig att du är överkänslig? Blev du betraktad som blyg när du var liten? Reagerar du på starkt ljus, starka dofter, grovt tyg eller starka ljud? Behöver du mycket tid till att vara ensam och tänka...? Då kan du vara en HS-person...
 
Du är fullt normal. Tro inget annat. Cirka 15-20% av befolkningen uppskattas ha denna personliga egenskap. Motsatsen är en SSP, Sensation Seeking Person.
 
Forskning har visat att HS-personer har ett mkt känsligt  nervsystem som gör dem medvetna om små signaler i omgivningen. Men de blir ofta misstolkade som introverta eller neurotiska. HS-personer har lätt för att gråta, är känsliga för smärta, drömmer intensivt och kommer ofta ihåg sina drömmar. Den blir nervös när den förväntas göra många saker på en gång och presterar sämre när andra tittar på, undviker våldsamma filmer, är känslig för effekter av kaffe, alkohol och andra droger och - blir lätt uttråkad av kallprat med andra människor..."
 
"HS-personer upskattar delikata och fina dofter, smaker, musik och konst. De har ett rikt och komplext inre liv. De känner sig trygga i naturen, bryr sig om hur vilda djur har det och föredrar att leva på landet. De har hög potential att kunna utveckla icke-verbala färdigheter, t ex träning av djur."
 
Sen fortsätter artikeln med att det också finns djur med samma känslighet, och att det är en viktig egenskap som främjar överlevnad, eftersom dessa djur närmar sig okändheter försiktigt istället för att bara kasta sig in i det... osv osv
 
Stämmer rätt bra in på mig, måste jag säga... Och på mina alpackapojkar!
 

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16
17
18 19
20
21 22 23 24 25
26
27 28 29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards